Aké sú výhody automatickej závlahy?

Automatická závlaha má veľa výhod, vďaka ktorým je zavlažovanie záhrad, trávnikov a iných zelených plôch úspornejšie a efektívnejšie. Aj keď je investícia do automatickej závlahy na začiatku nákladnejšia na prvotnú inštaláciu - v priebehu krátkeho času sa Vám to vráti v podobe úspory času, vody, financií.

Prinášame rokmi overené najhlavnejšie výhody  

Úspora času 

Automatická závlaha vám umožňuje nastaviť časový plán zavlažovania na riadiacej jednotke podľa potreby rastlín aj vďaka inteligentným senzorom, ktoré za Vás sledujú 24 hodín denne počasie, vietor, dážď, vlhkosť a podľa toho regulujú zavlažovanie, zatiaľ čo Vy môžete pokojne oddychovať aj na druhom konci sveta.
Nemusíte už VIAC sledovať, kedy je potrebné záhradu zalievať a stáť celé hodiny s hadicou v ruke a prenášať hore-dole plochou potreby pre polievanie, čo vám ušetrí veľa času.

Rovnomerné zavlažovanie

Systém automatickej závlahy zabezpečuje rovnomerné rozdelenie vody po celej ploche.
Správne zvoleným postrekovačom/ tryskami / MP rotátorom pokryjete každý milimeter plochy vodou a už nikdy viac nebudete mať "zabudnuté" či suché plochy. To znamená, že všetky rastliny dostávajú rovnaký podiel závlahy bez ohľadu na ich umiestnenie.

Úspora vody a financií

Moderné systémy automatickej závlahy ponúkajú aj inteligentné senzory, ktoré zisťujú vlhkosť pôdy , či množstvo zrážok, ako aj rýchlosť vetra, mráz, alebo celkovo poveternostné podmienky na základe ktorých automaticky riadia potrebu zavlažovania.
Tým sa minimalizuje plytvanie vody - takže Vaša závlaha sa spustí naozaj LEN vtedy, keď to senzory vyhodnotia, že je to potrebné, takže šetríte nielen vodu ale aj financie. Svoju finančnú úsporu môžete navýšiť aj tým, že zvolíte kombinácie produktov.

Napríklad :

  • ak senzor zachytí dážď - závlahu automaticky vypne
  • ak senzor zachytí silnejší vietor - závlahu automaticky vypne ( nakoľko vietor by kvapky dažďa mohol rozniesť po okolí a na rastliny by sa potrebná závlaha nedostala)
  • ak senzor zachytí, že pôda už má dostatočnú vlhkosť (podľa Vášho predošlého nastavenia senzora pôdnej vlhkosti) - závlahu vypne automaticky)
  • ak senzor zachytí, že klesla teplota a je riziko mrazu - vypne automaticky závlahu, čím sa predíde poškodeniu vegetácie .

Rýchlejší, lepší rast rastlín a kvitnutie (bohatší trávnik)

Rastliny, ktoré sú správne zavlažované, majú lepší - zdravý rast a kvitnutie. Zabezpečenie dostatočného množstva vody je kľúčové pre vývoj koreňového systému, listov a kvetov a o krásnom zelenom hustom trávniku ani netreba hovoriť .

Možnosť prispôsobenia

Systémy automatickej závlahy umožňujú nastavenie rôznych parametrov, ako sú dĺžka závlahy, časový plán, frekvencia atď., čo umožňuje prispôsobenie zavlažovania konkrétnym potrebám zákazníka alebo rôznych druhov rastlín.

Kontrola na diaľku

Moderná inteligentná závlaha HUNTER umožňuje monitorovanie a ovládanie závlahy na diaľku cez aplikácie na smartfóne alebo počítači. (Riadiace jednotky podporujúce Bluetooth či Wi-FI) .
To vám dáva flexibilitu a kontrolu nad zavlažovaním, aj keď ste mimo domu - môžete sledovať kompletný proces zavlažovania a riadiť si ju aj na diaľku, alebo to plne nechať na inteligentné riadenie.

Znížené riziko chorôb

Správne množstvo závlahy poskytuje rastlinám zníženie rizika vzniku plesní a iných chorôb, ktoré sa môžu rýchlo šíriť vďaka vlhkým podmienkam v prípade, že ručným polievaním rastliny "prepolievate".

Zabezpečenie rastlín počas vašej neprítomnosti

Ak ste mimo domu na dovolenke alebo služobnej ceste, automatická závlaha zabezpečí, že vaše rastliny nebudú trpieť nedostatkom vody.

 

Verím, že tieto výhody Vás presvedčili.
Ak máte otázky, neváhajte nás kontaktovať tu.

Inšpirujte sa -  Zavlažovanie HUNTER: